Fondue je jedlo pochádzajúce zo Švajčiarska. Ide o pokrm, skladajúci sa z teplej omáčky a nakrájaných kúskov jedla, ktoré sa do omáčky namáčajú. Existuje mnoho druhov fondue, najčastejšie však syrové fondue a čokoládové fondue. Pomocou fondue určite oživíte vaše domáce stolovanie!

 

 

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue je veľmi jednoduché na prípravu. Na fondue sa dá použiť akákoľvek čokoláda ktorú máte radi - horká, mliečna aj biela. Popustite uzdu svojej fantázie a nakrájajte kusy ovocia, použiť môžete hroznové víno​​, jahody, banán alebo napríklad aj ananás.

 

Fondue sady

Fondue sady sa skladajú z vidličiek na napichovanie potravín, keramickej nádoby na zohrievanie fondue omáčky a stojanu s nádobkou na čajovú sviečku. Vyberte si takú fondue sadu, ktorá sa hodí do vašej kuchyne a nezabudnite na fondue príslušenstvo, kde nájdete potrebnú gélovú pastu alebo misky na kúsky jedla.