Hygrometer - Izbový LCD teplomer s vlhkomerom

Vlhkosť aj teplota v domácnosti majú priamy vplyv na pohodu a zdravie. Preto investícia do vybavenia, akým je napríklad vlhkomer, je investíciou do Vášho zdravia.

4,95 € s DPH

Tovar máme na sklade

Nové

4962

5903039735835

Doručenie ZDARMA od 50 €

Keď teraz produkt objednám, kedy ho obdržím?

Kuriér UPS30.04.
Osobný odber – Packeta01.05.
Osobný odber – Pikito, OC Danubia, Bratislava30.04.
Popis výrobku
Popis výrobku

Na čo sa používa vlhkomer?
Vlhkomer nie je nič iné ako zariadenie, ktoré sníma obsah vodnej pary vo vzduchu, alebo zjednodušene povedané meria prevládajúcu vlhkosť vzduchu v danej miestnosti a umožňuje rýchlu reakciu za účelom jej normalizácie. Prístroj má však okrem možnosti vlhkomeru aj merač na meranie teploty v miestnosti. To Vám umožní presne merať podmienky vo vašej domácnosti, vďaka čomu budete mať istotu, že neohrozujete svoje zdravie.

PREČO KONTROLOVAŤ ÚROVEŇ VLHKOSTI?
Príliš nízka alebo príliš vysoká vlhkosť vzduchu má negatívny vplyv na ľudský organizmus. Suchý vzduch vysušuje sliznice a našu pokožku, čím uľahčuje prenikanie choroboplodných zárodkov. Na druhej strane vysoká vlhkosť vzduchu môže viesť k vzniku plesní v miestnostiach, čo má tiež negatívny vplyv na zdravie. Nedostatočná vlhkosť ovplyvňuje aj nábytok, oblečenie a podlahy. Materiály, ktoré sú menej odolné voči vlhkosti, najmä drevo, sa môžu pri nepriaznivých podmienkach zmršťovať alebo napučnievať. Preto, aby sa veci správne udržiavali, je obzvlášť dôležité venovať pozornosť úrovni vodnej pary vo Vašej domácnosti.

AKÁ VLHKOSŤ JE NAJLEPŠIA?
Najpriaznivejší a najzdravší rozsah vlhkosti je 40%-60%, preto je také dôležité vlhkosť kontrolovať a prípadne jej úroveň zvyšovať alebo "znížiť". Na meranie úrovne vlhkosti stačí umiestniť vlhkomer do vybranej miestnosti a počkať na prvé údaje. Pre čo najpresnejšie meranie stojí za to pamätať, aby ste prístroj neumiestňovali v blízkosti sporákov alebo radiátorov.

Technické parametre:

  • Rozsah merania teploty: -50°C - 70°C
  • Presnosť merania: 1°C
  • Presnosť zobrazenia: 0,1°C
  • Rozsah merania vlhkosti: 10% - 90%
  • Presnosť merania vlhkosti: 5%
  • Presnosť zobrazenia vlhkosti: 1 %
  • Napájanie: 1x CR2032 batéria (súčasťou balenia)
  • Rozmery zariadenia: 4,3 cm x 4,3 cm x 1,3 cm
  • Rozmery balenia: 4,7 cm x 4,7 cm x 1,8 cm
30 podobných produktov v rovnakej kategórii